Původ
Výrobce/Dovozce:
Země původu:
Vinařská podoblast:
Vlastnosti
Alkohol:
Ročník:
Objem:
Cukernatost:
Délka archivace:
Odrůda:
Alergeny:
Růžové víno neboli rosé se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu). Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest, kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin.
Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé.