Původ
Dovozce:
Země původu:
Vinařská podoblast:
Vlastnosti
Alkohol:
Odrůda:
Cukernatost:
Ročník:
Délka archivace:
Objem:
Alergeny:
Toto rosé se vyrábí z odrůd modrých hroznů. Nejčastěji metodou krátkého naležení rmutu. Ten se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo jen malé množství červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Toto rosé má nezaměnitelnou, romantickou vůni smetany s jahodami, v chuti je krásně ovocité. Svým charakterem se vyjímečně hodí k thajské a indické kuchyni.