Původ
Dovozce:
Země původu:
Vinařská podoblast:
Vinařská oblast:
Vlastnosti
Alkohol:
Odrůda:
Cukernatost:
Ročník:
Délka archivace:
Objem:
Zatřídění:
Alergeny:
Víno bylo vyráběno cestou botrytického sběru, což znamená, že bobule těchto hroznů byly napadeny ušlechtilou plísní Botrytis cinerea. Tento proces dodává vínu úžasný charakter s neuvěřitelným zbytkovým cukrem. Vůně se nese s nádechem velmi zralých citrusů a vlašských ořechů. Tento unikátní Ryzlink je vhodný jako aperitiv. Skvěle vynikne s kachními pokrmy, smetanovými krémy a exotickým ovocem. Významně se také doplňuje se sýry s modrou plísní.
BV
Vínařství Nikolsburg
Toto vinařství bylo založeno roku 2011, předcházelo mu však dlouholeté fungování společnosti Agropol Mikulov jako klasická zemědělská výroba, která se v průběhu let začala přibližovat vínu a vinařství. To vše vychází především z historické vinohradnické rodiny zakladatele Tomáše Andrsiče, která působila na Mikulovsku už od 16. století. V současné době toto vinařství obhospodařuje více než 175 hektarů vinic, jejichž součástí jsou také slavná trojice "Nad sv. Leonardem", "Turold" a "Šibeniční vrch". Velmi si zakládá na šetrném přístupu k přírodě a využití biologické ochrany. Vinařství Nikolsburg dostalo hned několik našich i světových ocenění.
Více o výrobci