Původ
Dovozce:
Země původu:
Vinařská podoblast:
Vlastnosti
Alkohol:
Odrůda:
Výrobce:
Cukernatost:
Ročník:
Délka archivace:
Objem:
Zatřídění:
Alergeny:
Vinařství Prát dalo s láskou vzniknout tomuto nádherně vyzrálému vínu, plnému chutí a vůní. Zaujme Vás jeho smetanová příchuť s hedvábným pohlazením a jemnými tříslovinami. Ještě než však ochutnáte, obdivujte bohatou barvu rubínu a zhluboka se nadechněte. Ucítíte silné aroma temného ovoce, které Vás zanechá v příjemných rozpacích. Frankovka je v kuchyni skvělá na zapití i jako kuchařská surovina. Nejlépe se pojí s kořeněnými úpravami masa, hovězím steakem, srnčím masem nebo telecími játry.
Vinařství Prát
Zdeněk Prát je mladý vinař z Josefova, který dělá své řemeslo srdcem i duší. Vinice a víno jsou jeho obrovská vášeň, o čemž se dozvíte i v našem společném rozhovoru. S rodinou obhospodařuje zhruba 4 hektary vinic. Velmi dbá na to, aby veškeré procesy pěstění a výroby probíhaly co nejšetrněji a v souladu s přírodou. Používá pouze přírodní hnojiva.Tento způsob obhospodařování by odborníci nazvali "Bio režim". Zdeněk Prát se specializuje především na mladá svěží vína, která se vyznačují unikátní aromatikou. Věnuje se rád také interspecifickým odrůdám, do kterých se v jeho podání velmi snadno zamilujete.
Více o výrobci