#1 Technický vstup - chladící nádoba na burčák

Novinka
4.08.2022 (10:43)

"Burčáková sezóna? To zase bude... Všude to lepí! Pořád míchat, abychom udrželi mošt v kondici. Nebo zachlazujeme pet láhvemi s ledem. Už, aby bylo po burčákové sezóně!"

...Slýchávali jsme často... Ano, období burčáku je u nás v Česku velmi oblíbené, avšak pro vinotékaře přináší i starosti. A víte, že tyhle nepříjemnosti, s burčákem spojené,  lze odstranit?

Dokázali jsme vyřešit všechny, a ještě zvýšit úroveň podávání burčáku zákazníkovi!
Potřebovali jsme k tomu:

100l nerezovou nádobu s kohoutem
Do nádoby je zapotřebí vyvrtat dva otvory. Ideálně ze zadní strany nádoby, uprostřed a druhou pod ní. Do otvorů se vloží průchodová spojka a utáhne z obou stran, aby přes těsnění neprotékal obsah nádoby.
https://www.vinarskyraj.cz/katalog/skladovani/nerezove-nadrze/nadrze-s-plovoucim-vikem/eko-s-dusi/nerezovy-sud-eko-100-l


Chladící smyčka 23m
Chladící smyčku umístíme na vnitřní dno nádoby. Ke chladící smyčce napojíme zhruba 20cm potravinářské hadice o průměru 9,5mm. Druhý konec zapojíme do průchodových spojek umístěných na stěně nerezové nádoby. Ve chladící smyčce, pokud máte otevřený kohout, neustále cirkuluje ledová voda, která obsah nádoby dokáže zachladit až na 2°C. 
https://www.pivoteka.cz/chladic-mladiny-smycka-23metru-rychlospojky-9-5mm-POL03499?gclid=CjwKCAjw3K2XBhAzEiwAmmgrAqGbP90g8-oqI32nCSCvr6SH5irpWF6VaxIgFw3GLOutj0x5IRWNYhoCWZQQAvD_BwE


Potravinářská hadice

Nelze zvolit jakoukoliv hadici. Je zapotřebí zvolit potravinářskou hadici o rozměru 9,5mm, aby přechody byly pevné a nikde tekutina neprotékala.
https://www.vino-pivo.cz/Hadice-napojova-6-7-x-9-5-mm-pivni-vedeni-3-8-d355.htm


Uzavírací kohout

Z vnejší strany nerezové nádoby povede druhý konec průchodových spojek. Do horní průchodové spojky se napojí cca 10cm potravinářské hadice a na ní se napojí uzavírací kohout. Poté se už jen spojí potravinářská hadice s uzavíracím kohoutem a výstupem dochlazovaní na chladícím zařízení. Kohout slouží k regulaci chlazení obsahu nádoby, aby zde byla možnost i dochlazování zmírnit či úplně vypnout.
https://eobchod.lindr.cz/jg-kohout-9-5mm-ppsv041212w

 

Chladící zařízení
Do dolní průchodové spojky na nerezové nádobě se napojí potravinářská hadice a musí se napojit na vstup dochlazovacího okruhu na chladícím zařízení. Pokud již máte v provozovně chladící zařízení na víno s dochlazovacím systémem, není zapotřebí dokupovat další chladící zařízení. Systém na burčák se dá napojit i na vaše stávající zařízení. V případě, že chladící systém nemáte a budete jej pořizovat, je možnost následně přidat chladící okruhy na maximálně 10 výstupů. Díky přidání okruhů můžete chladící systém použít i na jiné nápoje, jako je víno či pivo. 
https://www.vino-pivo.cz/Chlazeni-na-pivo-AS-80-GL-2x-chladici-smycka-d335.htm

 

Izolace
Potravinářskou hadici od nerezových nádob k chladícímu zařízení je nutno zabalit do izolačního materiálu a pevně stáhnout. Nesmí zde dojít k úniku chladu, aby systém mohl správně pracovat.
https://www.unihobby.cz/izolace-potrubi-mirelon?v=izolace-potrubi-mirelon-28-9-mm-3-4-2m

 

Teploměr
Slouží pouze pro lepší přehled a možnost prezentovat zákazníkovi na kolik stupňů aktuálně máte mošt zachlazený. 
https://www.pivoteka.cz/samolepici-teplomer-10-c-40-c-150913?gclid=CjwKCAjw3K2XBhAzEiwAmmgrAlu65no6ecMRAc8RcFx1lgbEQGV-yjKiQEQO6LLfV-r1Z2Ycy97VxRoCIrQQAvD_BwE

 

Už žádné přelévání, lepení, led v petkách a přenášení barelů do ledniček...
S tímto systémem již nebudete muset zažívat tyto strasti. Burčák Vám přivezeme, přelijeme do 100l nádoby a Vy už si jen budete regulovat chuť a chlazení nápoje. 
Se systémem je spokojeno 100% zákazníků, kteří již mají systém nainstalovaný.

Pokud budete mít o již sestavený chladící systém zájem, najdete ho u nás v eshopu. 
https://www.bellvery.cz/nerezova-chladici-nadoba-eko-100l-na-burcak-vc-komponentu/

Pro podrobější popis a návod instalace si můžete níže pustit videomanuál, který jsme pro Vás natočili.

#1 Technický vstup - chladící nádoba na burčák