Původ
Dovozce:
Vinařská podoblast:
Vinařská oblast:
Vlastnosti
Alkohol:
Odrůda:
Cukernatost:
Ročník:
Délka archivace:
Objem:
Zatřídění:
Alergeny:
Víno bylo zpracováno měsíční macerací na slupkách a zrálo ve francouzských sudech s minimálním zásahem vinaře. Víno bylo krášleno metodou surlie, tzn. že víno leželo na hrubých kalech. Víno bylo filtrováno pouze hrubě, tudíž je možné, že se na spodní části láhve objeví nezávadné usazeniny. Pokud jste nikdy neochutnali oranžové víno a budete ho pít poprvé, je velmi pravděpodobné, že pro vás bude naprosto jiné.
BV
Vinařství Prát
Zdeněk Prát je mladý vinař z Josefova, který dělá své řemeslo srdcem i duší. Vinice a víno jsou jeho obrovská vášeň, o čemž se dozvíte i v našem společném rozhovoru. S rodinou obhospodařuje zhruba 4 hektary vinic. Velmi dbá na to, aby veškeré procesy pěstění a výroby probíhaly co nejšetrněji a v souladu s přírodou. Používá pouze přírodní hnojiva.Tento způsob obhospodařování by odborníci nazvali "Bio režim". Zdeněk Prát se specializuje především na mladá svěží vína, která se vyznačují unikátní aromatikou. Věnuje se rád také interspecifickým odrůdám, do kterých se v jeho podání velmi snadno zamilujete.
Více o výrobci